ΚΙΟΥΝΕΦΕ (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ)
Μια παλιά ανατολίτικη συνταγή που αρέσει σε όλους και τη συστήνω ανεπιφύλακτα!! Βάλτε λίγη παραπάνω φαντασία κι αλλάξτε τη συνήθη γεύση συνοδείας παγωτού, με...
κρητική στάκα, κρέμα βούβαλου ή ακόμα και με σαντιγύ για τους πιο κλασικούς.
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. Κανταΐφι.
150 γρ. Βούτυρο φρέσκο λιωμένο
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κούπα γάλα
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη.
Χυμός λεμονιού
Γαρνίρισμα: παγωτό, στάκα, κρέμα βούβαλου, σαντιγύ
Παρασκευή
Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι, προσπαθώντας να ξεκολλήσουμε τις ίνες του, για να γίνει πιο αφράτο.
Σ' ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ' όλη την επιφάνεια. Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα χτυπώντας όσο το δυνατόν περισσότερο για να ομογενοποιηθεί.
Με το μείγμα αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 150-160ºC σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο. Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό.
Αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης και καϊμάκι παγωτό.
Αν βρείτε στην περιοχή σας κρέμα από γάλα βούβαλου ή κρητική στάκα, είναι το τέλειο top για να συνοδεύσετε αυτή τη γνήσια ανατολίτικη λιχουδιά. Υπάρχει βέβαια και η πεπατημένη οδός επιλογής της κλασικής σαντιγύ που διατίθεται στο εμπόριο με όσες θερμίδες θέλετε.
Καλή επιτυχία!
κρητική στάκα, κρέμα βούβαλου ή ακόμα και με σαντιγύ για τους πιο κλασικούς.
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. Κανταΐφι.
150 γρ. Βούτυρο φρέσκο λιωμένο
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κούπα γάλα
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη.
Χυμός λεμονιού
Γαρνίρισμα: παγωτό, στάκα, κρέμα βούβαλου, σαντιγύ
Παρασκευή
Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι, προσπαθώντας να ξεκολλήσουμε τις ίνες του, για να γίνει πιο αφράτο.
Σ' ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ' όλη την επιφάνεια. Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα χτυπώντας όσο το δυνατόν περισσότερο για να ομογενοποιηθεί.
Με το μείγμα αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 150-160ºC σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο. Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό.
Αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης και καϊμάκι παγωτό.
Αν βρείτε στην περιοχή σας κρέμα από γάλα βούβαλου ή κρητική στάκα, είναι το τέλειο top για να συνοδεύσετε αυτή τη γνήσια ανατολίτικη λιχουδιά. Υπάρχει βέβαια και η πεπατημένη οδός επιλογής της κλασικής σαντιγύ που διατίθεται στο εμπόριο με όσες θερμίδες θέλετε.
Καλή επιτυχία!
www.psema.gr - Πηγή: Η μαμά μου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα