Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Πόσοι ξέρετε να μαγειρεύετε σωστά τους αστακούς; Φροντίστε να είναι μόνο ζωντανοί (οι κατεψυγμένοι βγάζουν απαίσια μυρωδιά στη μύτη και στη γεύση) και μάθετε πως να τους μεθάτε σιγοβράζοντάς τους ενώ βγάζουν τη χαρακτηριστική κραυγή τους. Μια πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις της υψηλής ποιότητας στον ουρανίσκο.

Υλικά:
  • 2 αστακούς (από 500-600 γρ. έκαστος)
  • 6 γαρίδες
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 100 ml λευκό κρασί (Chardonnay νυκτέρι Μοσχάτο ξηρό)
  • 1 πιπέρια φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντοματίνια ώριμα ψιλοκομμένα
  • ταμπάσκο
  • αλάτι πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελιδα σκόρδο
Εκτέλεση:

Ζεματάμε (σε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό) για 10 λεπτά τον αστακό και τα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε και τις γαρίδες. Κρατάμε 1 λίτρο από τον ζωμό.

Αφαιρουμε το ψαχνό από τον αστακό καθώς και τα αυγά και το περιεχομενο των κεφαλιών. Τα δυο τελευταία τα αλέθουμε μαζί με τον μαϊντανό και τα περιεχόμενα των κεφαλιων των γαρίδων.

Βραζουμε τα ζυμαρικά σε λίγο από τον ζωμό μόνο για 3 λεπτά (ίσα ίσα να μαλακώσουν).

Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε την πάστα των αυγών μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε την πιπεριά, την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά.

Ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε τα ζυμαρικά μέσα κατευθείαν από την κατσαρόλα, με κάποια νερά να σουρωσουν μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε συνεχώς και φροντίζουμε το φαΐ να έχει πάντα λίγο νεράκι. Μετά από 10 περίπου λεπτά βάζουμε τους αστακούς και τις γαρίδες και γυρίζουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω και... καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα