ΔΙΠΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ
Είναι το γλυκό της χαράς που προσφέρεται σε αρραβώνες, γάμους και βαπτίσεις. Στην Πελοπόννησο είναι πολύ αγαπημένο και εκεί παίρνει τη θέση του γαμοπίλαφου της Κρήτης χωρίς τη λιπαρή αλλά θεονόστιμη στάκα.
Για την παρασκευή, θα χρειαστείτε:
10 αυγά
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (κοφτό)
λίγο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας νερό για να λιώσουμε τη σόδα
κανέλλα για το πασπάλισμα
καρύδια τριμμένα – τουλάχιστον ένα φλιτζάνι του τσαγιού
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
½ κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στην λεκάνη με το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και τη σόδα και ζυμώνουμε καλά. Τέλος, ανοίγουμε το φύλλο - χρειαζόμαστε πλάστη- σε λεπτές λωρίδες.
Σε κατσαρόλα με λάδι που έχει κάψει, βάζουμε τις δίπλες στο σχήμα που τους έχουμε δώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις βγάζουμε από το λάδι μόλις ροδίσουν. Τις περνάμε από το σιρόπι- προτιμότερο είναι μία- μία για να μην απορροφήσουν πολύ σιρόπι και σπάσουν- και εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε ταψί, όπου τους προσθέτουμε κανέλλα και το τριμμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Για την παρασκευή, θα χρειαστείτε:
10 αυγά
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (κοφτό)
λίγο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας νερό για να λιώσουμε τη σόδα
κανέλλα για το πασπάλισμα
καρύδια τριμμένα – τουλάχιστον ένα φλιτζάνι του τσαγιού
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
½ κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στην λεκάνη με το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και τη σόδα και ζυμώνουμε καλά. Τέλος, ανοίγουμε το φύλλο - χρειαζόμαστε πλάστη- σε λεπτές λωρίδες.
Σε κατσαρόλα με λάδι που έχει κάψει, βάζουμε τις δίπλες στο σχήμα που τους έχουμε δώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις βγάζουμε από το λάδι μόλις ροδίσουν. Τις περνάμε από το σιρόπι- προτιμότερο είναι μία- μία για να μην απορροφήσουν πολύ σιρόπι και σπάσουν- και εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε ταψί, όπου τους προσθέτουμε κανέλλα και το τριμμένο καρύδι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα