Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΟΚΟΣ)

Νηστίσιμο και αφροδισιακό γι΄αυτούς που ξέρουν να μαγειρεύουν με υψηλή ποιότητα για μοναδικές τέλειες γεύσεις στους ουρανίσκους. Φροντίστε να είναι ολόφρεσκα και να μυρίζουν θάλασσα.





ΥΛΙΚΑ

12 μύδια

1 μεγάλη ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο

1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/8 κουταλάκι σαφράν

αλάτι και πιπέρι

μαϊντανός για το γαρνίρισμα


Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξέρετε, το σκόρδο από την αρχαιότητα θεωρείται φυτό ερωτικό, αναζωογονητικό και φαρμακευτικό. Στην κλασική εποχή, τα σκόρδα τα πουλούσαν σε ειδικό σημείο στην αγορά τροφίμων της Αθήνας. Οι πωλητές, μάλιστα, έκαναν διάφορα αστεία, προκειμένου να τα πουλήσουν, διαλαλώντας τις ιδιαίτερες αφροδισιακές τους ιδιότητες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί, το σαφράν (γνωστό στην Ελλάδα ως ο "μοναδικός" κρόκος έχει την ιδιότητα να διεγείρει τις ερωτογενείς ζώνες, να μετριάζει την κούραση του σώματος και να φέρνει σεξουαλική διάθεση. Μάλιστα οι Ρωμαίοι πασπάλιζαν με σαφράν το κρεβάτι τους για να «ευλογήσει» τις ερωτικές ενώσεις), αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν.

Κατόπιν βάζουμε στην κατσαρόλα τα μύδια (Από τα αρχαία χρόνια, οι γυαλιστερές-μύδια-κοχύλια κ.ά. θεωρούνται αφροδισιακά, ίσως λόγω του σχήματος τους που μοιάζει με τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα. Πάντως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο ο οποίος είναι απαραίτητος για να βοηθήσει τον οργανισμό να παράγει τεστοστερόνη) και τα μαγειρεύουμε για 5-7'.

Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 7'.

Στο τέλος γαρνίρουμε με μαϊντανό, σερβίρουμε με σέξι κινήσεις του σώματός μας κι αφήνουμε το μαγικό βότανο σαφράν σε συνδυασμό με τα γευστικά mussels να δράσουν, τραγουδώντας το "ένα μύδι κι έν' αρχ... κάνανε τον Αρχιμήδη".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα