Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ


ΠΑΓΩΤΟ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕΛΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ...
ΜΜΜΜιαμ!
Ε να λοιπόν μια συνταγή, για παγωτο ελαφρύ!
Που σαν ήρθε το καλοκαίρι τα γλυκά κόψαμε μαχαίρι!
Είναι αλήθεια πως σαν το σπιτικό παγωτό δεν θα βρείτε πουθενά
εκτός από την κατάψυξή σας!

Τα υλικά είναι απλά και η συνταγή εύκολη στην εκτέλεσή της για απολαυστικά παγωτοαπογεύματα!

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 250 ml κρέμα γάλακτος light 15% ή 3% λιπαρά
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη ή 1 φλιτζ. τσαγιού φρουκτόζη
  • 1 βανίλια(όχι υποχρεωτική)
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ή καρύδια
  • 5 κουτ. σούπας μέλι

  1. Εύκολα και δημιουργικά ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Στην συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμη.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτετε τη ζάχαρη σε  δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και να κάνει κορυφές(φουσκάλες).
  3. Ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια/αμύγδαλα στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να αποκτήσουν ενιαία μορφή.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ της αρεσκείας σας με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να σκληρύνει λίγο. Το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε με κουτάλι να αφρατέψει.
  5. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μια φορά ακόμη. Ξαναβάζετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Για να σερβίρετε το αφήνετε εκτός ψυγείου, να μαλακώσει λίγο. Μπορούμε να τρίψουμε καρυδάκι ή να ρίξουμε κουβερτούρα και λίγο μέλι.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα