Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΟΤΑΝ Η ΒΟΤΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ


BLOODY MARY


Γεννήθηκε στο Παρίσι, στα χρόνια του Μεσοπολέμου, και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ στον κόσμο. είναι ένα μεσημεριανό κοκτέιλ, ένα ελαφρύ γεύμα από μόνο του! Συνοδεύει πλατό με λαχανικά και τυριά, βρασμένα ή ψητά θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες, χταποδάκια), άσπρα τυριά, τουρσιά, σαλάτες με αυγά. Κι ακόμα, ντιπ γιαουρτιού με λαχανικά. Αν δεν έχετε χρόνο ή κέφι για καμιά προετοιμασία, βάλτε στο ψυγείο σας, να βρίσκονται και μάθετε παρακάτω όλα τα μυστικά για να το πετύχετε.







ΚΟΚΤΕΪΛ

Η συνταγή:

• 6 μεζούρες χυμό ντομάτας
• 3 μεζούρες βότκα
• 1 μεζούρα χυμό λεμονιού
• 1 κουταλάκι του καφέ Worcestershire Sauce
• 2 σταγόνες Tabasco
• αλάτι σέλινου, αλάτι, πιπέρι


Σ' ένα μεγάλο, ψηλό και φαρδύ ποτήρι βάλτε 4 μεγάλα παγάκια. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη Worcestershire Sauce, τη βότκα και το Tabasco. Ανακατέψτε. Προσθέστε το χυμό ντομάτας και, ανάλογα με το γούστο σας, αλάτι, πιπέρι και αλάτι σέλινου. Ανακατέψτε ξανά. Βάλτε στην κορυφή ένα τρυφερό κλαράκι σέλινου με τα πράσινα φυλλαράκια του και σερβίρετε.


Τα μυστικά για να το πετύχετε

Η διαφορά είναι τεράστια αν ο ντοματοχυμός είναι απολύτως φρέσκος, από τον αποχυμωτή σας, γινωμένος με ώριμες, σφιχτές, κατακόκκινες βιολογικές ντομάτες.
Διαφορετικά: ο Χυμός Ντομάτας Κύκνος Cocktail και ο Φυσικός Χυμός Ντομάτας Ομοσπονδίας βρίσκονται μεν σε κονσέρβα αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Μη χρησιμοποιήσετε (τον εξαιρετικό, κατά τα άλλα) χυμό V-8, γιατί δίνει άλλη γεύση στο κοκτέιλ. Το Tabasco McIlhenny (το γνωστό) και η αυθεντική Lea & Perrins Worcestershire Sauce κυκλοφορoούν στα σούπερ μάρκετ.
Η βότκα πρέπει να είναι ουδέτερη και στιβαρή αλλά σε καμία περίπτωση αρωματική και φυσικά όχι αρωματισμένη (με λεμόνια, πορτοκάλια, βανίλιες και πιπέρια!). Συνιστώ τις Absolut, Level, Smirnoff, Stolichnaya, AZ. Ολα τα συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι καλά παγωμένα!


Το Bloody Mary είναι ένα μεσημεριανό κοκτέιλ, ένα ελαφρύ γεύμα από μόνο του! Συνοδεύει πλατό με λαχανικά και τυριά, βρασμένα ή ψητά θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες, χταποδάκια), άσπρα τυριά, τουρσιά, σαλάτες με αυγά. Κι ακόμα, ντιπ γιαουρτιού με λαχανικά.


Αν δεν έχετε χρόνο ή κέφι για καμιά προετοιμασία, βάλτε στο ψυγείο σας, να βρίσκονται, το Bloody Mary Mix της Tabasco ή τον Πικάντικο Χυμό Ντομάτας Τήνου και προσθέστε μόνο τη βότκα.

Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

• 250 γρ. ντοματίνια-τσέρι
• 200 ml βότκα
• 1 κουταλιά ξηρό σέρι μαντζανίλα
• 1 κουταλιά Worcestershire Sauce
• λίγες σταγόνες ταμπάσκο
• Μισό κουταλάκι αλάτι σέλινου

Χαράσσετε ένα σταυρό στη βάση κάθε ντοματούλας και τις τοποθετείτε σε μία στρώση σ' ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνετε με το μείγμα τις ντομάτες, τις κλείνετε και τις αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για δύο μέρες. Τις στεγνώνετε, τις βάζετε σε μια πιατέλα και στη μέση τοποθετείτε ένα μπολ με το εξής μείγμα: 1 κουτάλι αλάτι με σέλερι, μισό κουτάλι πιπέρι καγιέν, 2 κουταλιές χοντρό θαλασσινό αλάτι. Βουτάτε τα ντοματίνια στο μείγμα των αλατιών και απολαμβάνετε ένα συμπυκνωμένο Bloody Mary.


Οι... κλώνοι

Το Bloody Mary με τεκίλα γίνεται Bloody Maria
Με τζιν, Highlander's Blood
Με ζωμό από στρείδια ή χτένια, Bloody Marine
Με ζωμό κρέατος, Bloody Bull
Υπάρχει, φυσικά, και το Virgin Mary, χωρίς αλκοόλ, για τα καλά κορίτσια και αγόρια...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα