ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
Μία δροσιστική, πανεύκολη και επίκαιρη συνταγή που θα λατρέψουν οι φίλοι σας και τα παιδιά σας. Φροντίστε τα βύσσινα να είναι σφιχτά, ζουμερά και όσο μπορείτε... βιολογικά.
Προετοιμασία: 10΄ Αναμονή: 10 ώρες
Υλικά (για 4 - 5 μερίδες):
125 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
700 γρ. βύσσινα
χυμός από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα βύσσινα με τον αποπυρηνωτή. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για μισό λεπτό, έως ότου η ζάχαρη λιώσει. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα βύσσινα μαζί με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για παγάκια. Τις αφήνουμε στην κατάψυξη για μία Νύχτα (10 ώρες περίπου).
Για να σερβίρουμε, βάζουμε τα «παγάκια» από γρανίτα στο μπλέντερ, τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ψηλά, παγωμένα ποτήρια.
Προετοιμασία: 10΄ Αναμονή: 10 ώρες
Υλικά (για 4 - 5 μερίδες):
125 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
700 γρ. βύσσινα
χυμός από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα βύσσινα με τον αποπυρηνωτή. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για μισό λεπτό, έως ότου η ζάχαρη λιώσει. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα βύσσινα μαζί με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για παγάκια. Τις αφήνουμε στην κατάψυξη για μία Νύχτα (10 ώρες περίπου).
Για να σερβίρουμε, βάζουμε τα «παγάκια» από γρανίτα στο μπλέντερ, τα θρυμματίζουμε και τα βάζουμε σε ψηλά, παγωμένα ποτήρια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα