Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

BLACK FOREST ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ



Υλικά (για 12 άτομα)

Για το παντεσπάνι:
5 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά,
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο σε σκόνη

Για το σιρόπι:

150 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φράουλες φρέσκες,
πλυμένες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες
30 ml λικέρ Cointreau

Για τη γέμιση:
800 ml κρέμα γάλακτος 35%
λιπαρά, παγωμένη στο ψυγείο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. φράουλες φρέσκες, πλυμένες και καθαρισμένες,
κομμένες κάθετα στη μέση
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (για την επικάλυψη)

Διαδικασία:
Για το παντεσπάνι Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, έως ότου αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική κουτάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο για 20 - 30 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά, όσο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε οριζόντια σε 3 ίσα μέρη, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο και αιχμηρό μαχαίρι (ή, εναλλακτικά, οδοντικό νήμα).

Για το σιρόπι: Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Οταν το μείγμα κρυώσει, ρίχνουμε την πολτοποιημένη φράουλα και το λικέρ και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη, όσο ετοιμάζουμε τη σαντιγί για τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ, με το εργαλείο που αποκαλούμε σύρμα, την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, έως ότου σχηματιστεί αρκετά σφιχτή σαντιγί.

Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με λίγο σιρόπι, χρησιμοποιώντας πινέλο, και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα, χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Στρώνουμε προσεκτικά περίπου 300 γρ. από τη σαντιγί που φτιάξαμε και τοποθετούμε τις μισές από τις φράουλες. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι -και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι-, άλλα 300 γρ. από τη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί. Ξύνουμε την κουβερτούρα με το ειδικό εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και γαρνίρουμε με το ξύσμα όλη την επιφάνεια της μπλακ φόρεστ.

Προετοιμασία: 45΄, Ψήσιμο: 20΄ - 30΄

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα