Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΛΑΖΑΝΙΑ με σπανάκι και κεφαλογραβιέρα

Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλα για λαζάνια
250 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη

150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

200 γραμμάρια σπανάκι

300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα

5 μέτριες ώριμες ντομάτες για σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φύλλα από τα λαζάνια, ωσότου...

 μαλακώσουν αρκετά, αλλά ακόμη να είναι al dente. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη σάλτσα της ντομάτας και παρασκευάζουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Σε κάθε φύλλο από τα λαζάνια τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα τυριών και σπανακιού το οποίο στη συνέχεια απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του. Το τυλίγουμε σαν ρολό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί τετράγωνο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Όταν τελειώσουμε περιχύνουμε με την σάλτσα της ντομάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά της ώρας.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα